انتاکالا entakala company's profile

انواع ویژگی و کاربرد روانکار صنعتی چیست؟

انواع ویژگی و کاربرد روانکار صنعتی چیست؟
کاربرد روانکارهای صنعتی
در بسیاری از مواقع روانکاری ماشین‌ها و قطعات با استفاده از روانکار صنعتی وظیفه‌ای است که به کارگران و کارآموزان جدید سپرده می‌شود؛ چرا که نمی‌توان آن را کار دشواری عنوان کرد. هر چند روانکاری نوعی کار نه چندان سخت به نظر می‌رسد اما باید درک درستی از انواع روانکارهای صنعتی و کاربردهای آن‌ها، ویژگی‌های روان کننده و موارد مشابه داشت تا از به کار بردن روان کننده نامناسب روی قطعه جلوگیری شود و به این ترتیب می‌توان میزان اشتباهات خط تولید را به کمترین مقدار ممکن رساند.
اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در زمینه روانکار‌ها دارید، مطالعه مقاله زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم:
انواع روانکارهای صنعتی در بازار
بد نیست برای این کار از اصول پایه شروع کنیم. چهار نوع روانکار صنعتی وجود دارد: روانکار روغنی، گریس، روانکارهای نفوذگر و روانکارهای خشک از جمله روان کننده‌های رایج در حوزه صنایع و خودرو هستند.
دو روان کننده روانکار صنعتی رایج که عمدتا افراد با آن‌ها سر و کار دارند و در زندگی روزمره خود نیز از آن استفاده می‌کنند روانکارهای روغنی و گریس هستند. ممکن است یک صنعت بزرگ نیاز به روانکارهای نفوذ کننده نیز داشته باشد به ویژه زمانی که با پیچ و مهره‌های چندین ساله کار می‌کند.

روغن رایج ترین روانکار صنعتی
روغن صنعتی یکی از رایج‌ترین روانکارهای صنعتی است که می‌توان نام برد. روغن مایع نسبتا غلیظی است که به صورت رایج با وزن چگالی، غلظت و همچنین مدل‌های مختلف تولید می‌شود. در عین حال ازمواد افزودنی نیز برای ترکیب با روغن‌های روان کاری استفاده می‌شود تا از اکسید شدن و خورده شدن قطعات فلزی جلوگیری کند.
چه زمانی از روانکار روغنی استفاده شود؟
موارد استفاده از روانکار صنعتی روغنی روی لولاها، یاتاقان ها، ابزاری که مخصوص نگه داشتن قطعات روی هم هستند و همچنین تیغه‌های تراشکاری است. همچنین از روغن‌های روانکار زمانی استفاده می‌شود که مقاومت بالایی از سوی قطعات دیده می‌شود به ویژه مواقعی که امکان استفاده از گریس وجود ندارد و هم چنین مواقعی که نیاز است تا شما روان کاری را انجام بدهید اما نمی‌خواهید که قطعات یک دستگاه را باز کنید و آن را به قطعات کوچک‌تر برای روانکاری تقسیم کنید.


گریس روانکار
دیگر روانکار صنعتی گریس است که از ترکیب روغن با یک ماده غلیظ کننده؛ عمدتا از صابون‌های مبتنی بر لیتیوم ساخته می‌شود و و گاهی اوقات در آن‌ها از روانکارهای اضافه نیز (مانند PTFE، تفلون) استفاده می‌شود.
به دلیل نحوه ساخت گریس می‌توان نوع روانکاری آن را مانند روغن دانست هر چند که ساختار بافت و غلظت بسیار بالاتری که دارد، سبب می‌شود تا خیلی بهتر به سطح قطعات بچسبد و روانکاری بهتری داشته باشد. گریس‌ها با شرایط مختلفی عرضه می‌شوند؛ رقیق‌ترین آن‌ها در حد سس‌کچاپ و غلیظ‌ترین آن‌ها در حد یک بلوک از پنیر است.
در چه مواقعی باید از گریس استفاده کنیم؟
روی چرخ دنده‌ها، یاتاقان ها، زنجیر آلات و اتصالاتی که در ماشین‌های مختلف استفاده شده و قابلیت باز کردن دارند، می‌توان از گریس استفاده کرد. 
زمانی که نیاز دارید روانکار صنعتی شما به یک سطح بچسبد و برای مدت زمان زیادی روی آن باقی بماند استفاده از گریس توصیه می‌شود.
مواقعی که نیاز دارید تا از یک عایق در برابر گرد و خاک یا نفوذ قطرات آب استفاده کنید به ویژه در بخش تراشکاری نیاز عمده‌ای به استفاده از گریس‌های با کیفیت بالا دارید تا جلوی نفوذ آب به داخل ماشین‌های گران‌قیمت این صنعت را بگیرید.
همچنین برای ماشین‌هایی که روانکاری صنعتی در آن‌ها به ندرت اتفاق می‌افتد و خیلی از افراد قسمت‌های مختلف و مهم را فراموش می‌کنند.
توجه داشته باشید که استفاده از گریس برای ماشین‌هایی که سرعت حرکت بسیار بالایی دارند، توصیه نمی‌شود؛ چرا که می‌تواند سبب افزایش اصطکاک و در نتیجه کاهش عملکرد ماشین شود.
روانکارهای صنعتی نفوذ کننده
روانکاری با این مواد را روی ماشین‌هایی انجام می‌دهند که دارای پیچ و مهره یا قطعات زنگ زده هستند و پس از سال‌ها به سختی باز می‌شوند یا عملا باز کردن آن‌ها ممکن نیست.
این روانکارها به داخل قطعات نفوذ کرده و با ایجاد فاصله میان خوردگی، زنگ زدگی یا سطحی که در آن پیچ یا مهره بسته شده است، باعث می‌شوند تا هم زنگ زدگی از بین برود و هم پیچ باز شود. نکته قابل توجه در رابطه با روانکارهای صنعتی نفوذ کننده این است که دوام آن‌ها بسیار پایین است و نمی‌توان از آن‌ها به عنوان روانکار دائمی استفاده کرد.
موارد استفاده از روانکارهای نفوذکننده
موارد استفاده از این نوع روانکارها را می‌توان در زمان‌هایی که می‌خواهید یک پیچ و مهره را شل کنید یا زنگ زدگی و خوردگی را از میان بردارید، عنوان کرد.
روانکارهای خشک
زمانی که امکان استفاده از روانکارهای صنعتی روغنی، گریس یا نفوذ کننده وجود ندارد، به روان کننده خشک نیاز است که می‌تواند در سطح مولکولی عمل کرده و کار روانکاری را انجام بدهد. ذرات خشکی مانند گرافیت که در این روان کننده‌ها استفاده می‌شود، لغزندگی بسیار بالایی دارد و سبب می‌شود تا روانکار به کوچک‌ترین درزها نفوذ کند و روانکاری را انجام بدهد.
نکته قابل توجه در رابطه با روانکاری صنعتی انتخاب درست است. برای مثال اگر شما از یک گریس که با قطعات ماشین شما همخوانی ندارد، استفاده کنید ممکن است سبب بروز خطا یا هر اتفاق دیگری شوید که یک برچسب هزینه اضافی روی آن خواهد خورد.
روانکار صنعتی لازمه هر صنعتی است
روانکار صنعتی ماده‌ای است که برای صنایع، ماشین‌ها و قطعات یک خودرو و هر قطعه دیگری که ممکن است در تعامل با قطعات دیگر باشد و اصطکاک بالایی روی آن احساس شود، ضروری است.
روانکارهای صنعتی عمدتا از مواد پتروشیمی تهیه می‌شوند و بر پایه روغن یا گریس به عنوان رایج‌ترین روانکارهای صنعتی در بازار عرضه می‌شوند. روانکارهای صنعتی می‌توانند خود را به عمق درزهایی برسانند که سبب افزایش اصطکاک و بعضا از کار افتادن خط تولید یک قطعه و یک ماشین می‌شود.
گریس یک روانکار صنعتی بسیار غلیظ است و برای مواقعی استفاده می‌شود که اپراتور نیاز به چسبندگی بالایی برای روان کنندگی دارد. روان کننده‌های روغنی نیز برای مواقع استفاده می‌شوند که اپراتور نمی‌خواهد یک قطعه را باز کند و در عین حال پیچ و مهره آن به حدی سفت نیست که نیاز به یک روانکار صنعتی نفوذ کننده داشته باشد.
خرید روانکارهای صنعتی از انتاکالا
در این مقاله با انواع روانکارهای صنعتی، ویژگی روانکارهای صنعتی، کاربرد روانکارهای صنعتی، وظایف روانکار صنعتی و مزایای استفاده از روانکار مناسب در دستگاه آشنا شدیم. برای خرید انواع روانکارهای صنعتی، مقایسه قیمت، استعلام قیمت می‌توانید به فروشگاه اینترنتی انتاکالا مراجعه کنید.

انواع ویژگی و کاربرد روانکار صنعتی چیست؟
Published:

انواع ویژگی و کاربرد روانکار صنعتی چیست؟

Published:

Creative Fields